Royal Black
Wanna Say something.
Nabila Roslee.13 yearsyoung.Petaling Jaya.I'm awesomely retarded.Everybody is perfect in their own way.Skate all night , cheer all day.Proud to be myself Justin Bieber taught me to never say never . Lady Gaga told me I've born this way # Photography is my things ;) kbye♥



Skin by Ayien
Cute favicon byBabydoll
Blog owner: Nabila Roslee

tips meringankan blog anda!
Selasa, 5 Julai 2011 | 4:22 PG | 0 comments
Hii ~
Assalamualaikum !!

hehehe . Amacam korang semua ! Sehat takk ?
Takk ? Alar.. Kesiann nyer. G mam ubat , pat ! hehe :)

Oke , Kali ni , nabila dgn poyonye nak share ciket tips ,(poyo je en??nk buad tips kunon)
macam mana nak ringankan blog korang tuh !:)
Jap , before tuh , nabila nak tanya ,  Blog nabila BERAT or RINGAN ? hehe.

Ntah lah , pada nabila , blog nabila niyh agak ringan lah kott !
Tak tahu lak , pada korang apa ! :) okiee! :) Cepat!! Cepat ! Korang nak tahu ke tak ?
Kalau nak tahu , boleh teruskan baca ye ..
Kalau tiba tiba tak de mood ker, or malas nak dengar celoteh nabila , korang boleh 
blar .. oke  .?:) Trimaass ~

Oke . Bagi sesiapa yang nak teruskan tuh , nabila bagi ciket tips taww?:)


Jangan Letak Terlalu Banyak Widget
Tahu ke korang . Apa itu Widget ? hehe . tAk tahu ye..? alar. yang korang letakkan dekat Sidebar korang tuh , and yang korang dok Tekan - tekan Add Gadget tuh , haa. itu lah Widget ! HAHA! Kalau  Blog korang penuh dengan Widget , memang selalunye , ianya akan memberatkan blog korang n automatik , blog akan lambat untuk load :)

Elakkan Meletak Widget yang TAK Penting
Apa Maksud nabila ye? hehe , Alar . oke . macam niyh . Korang tengok dekat Sidebar korang . Ada tak korang letak e.g : Jam (clock) , Hit Counter , Gambar Comel ( Welcome To My Blog) , Animation Widget and so on . ada kan ? hee . kalau korang nak blog korang nampak kemas dan ringan , SILA lah padam benda2 alah itu semua :) Yupp!  nabila tahu , kalau letak benda tuh semua , memang CANTIK ! Tapi , kalau korang tak nak orang LARI drpd blog korang , yang disebabkan lambat loading , korang buang lah ehh ? :)

Jangan Upload Terlalu Banyak Gambar
Oke , yang ini , for sure semua orang tahu kan ? Makin banyak korang upload pic kat blog korang tuh , makin lambat lah n berat lah blog korang . Korang nak ker , blog korang lambat loading ? For Sure tak nak lah kan . hee! Ye . Terus terang nabila cakap , bila nabila masuk someone punya blog yang lambat loading kan , Lyssa terus keluar dengan menekan PANGKAH dekat Tab tuh . nabila niyh , bukannya jenis yang suka menunggu. Sapa yang kenal nabila tuh ,ta ety sabo~ Ampukk bukk !

Kurangkan Jumlah Entry di Blog Anda
Ohh .yeah ! Kalau boleh , jangan letak terlalu banyak entry yang korang post tuh , dekat blog korang ekk . Sekurang-kurang nya , ada 3 atau 4 je pon sudah cukup :) Kalau banyak2 nanti , takot lambat pulak nak loading kan ? :))

***Ohh ye ye. nabila rasa itu je lah , yang nabila tahu , untuk meringankan blog ! Kalau ada sesapa yang nak tambah apa yang korang tahu , boleh lah tinggalkan tambahan korang , di ruangan komen oke? :) Makacehh yea banyak2 , cebab sudi singgah and baca :)


Kalau korang sukakan entry ini ,
Silalah LIKE and COMMENT ok ?:)
tata ;)

Kalau korang sukakan entry ini ,
Silalah LIKE and COMMENT ok ?:)
tata ;)


Old things | New things